Sa nu spuna cineva ca un preparat alcoolic nu poate avea si un strop de literatura. Cocktailul Hemingway Daiquiri, denumit dupa cunoscutul autor Ernest Hemingway este o varianta delicioasa a clasicului Daiquiri (rom alb, sirop de zahar si fresh de lime) la care s-au adus cateva modificari dupa preferintele autorului.
Iata de ce ai nevoie pentru ‘’istoricul’’ cocktail tropical:
- Rom alb (50 ml);
- Lichior Maraschino (1 lingurita);
- Fresh de lime (25 ml);
- Fresh de grapefruit (25 ml).
Se amesteca toate ingredientele si se toarna intr-un pahar racit de martini. Se glazureaza paharul cu o cireasa maraschino.
Istoria deloc plictisitoare a cocktailului Hemingway Daiquiri
Motivul principal pentru care reteta lui Hemingway nu contine sirop de zahar este ca autorul suferea de diabet.
Originea cocktailului Hemingway Daiquiri este amplasata in Havana, Cuba. Intr-una din calatoriile sale, autorul a vizitat un bar care inca functioneaza si astazi infiintat in 1817 denumit El Floridita.
A intrebat barmanul daca poate incerca un Daiquiri, insa gustul nu l-a satisfacut in totalitate si a vrut sa incerce o varianta a cocktailului dar fara sirop de zahar si cu o doza dubla de rom.
Astfel, a reiesit un preparat exact pe gustul autorului romanului ‘’Batranul si marea’’.
In acest loc, Hemingway obisnuia sa consume cel putin cate un cocktail pe zi in timpul sederii sale la Hotelul Ambos Mundos aflat in apropierea barului.
Citeste si:
Credit foto: The Spruce Eats/ Ali Redmond

Credit foto: oldliquorsmagazine.com
